26.12.2011

Trichocereus bridgesii

Joidenkin lähteiden mukaan syn.: Echinopsis bridgesii, Echinopsis lageniformis. Kuitenkin esim. van der Neerin (2008) teoksessa kuva Echinopsis brigdesii -lajista on tyystin erinäköinen ja korkeus- ym. tiedot poikkeavat.
(Teksti päivitetty 7.7.2012.) Rykelmässä on neljä runkoa, joista pisin on 15 cm. Särmiä 5 - 6. Joissakin areoleissa vain yksi piikki, joissakin 5 piikkiä. Väri on heleänvihreä, hieman samettisen näköinen. Rungon alaosassa oli vaurioita jo ostaessa (ostin, koska en ollut nähnyt muita tämän näköisiä yksilöitä).
Hoito: Laji on nettilähteiden mukaan nopeakasvuinen ja kasvaa korkeaksi: Wikipedian mukaan 2 - 5 metriä korkeaksi, kadasgarden.com-sivuston mukaan 3 - 4 m korkeaksi. Lajia käytetään varttamiseen (Poom 2012). Kuvassa olevan yksilön kasvu on käynnistyi vastahakoisesti, vasta viime kesänä kunnolla.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen tai puolivarjo. Ei kaipaa täyttä paahdetta. Talvi viileässä. Kadasgarden.com-sivuston mukaan kestää jopa -2 C lyhyen aikaa, jos on kuiva, mutta en kyllä täkäläisessä kosteassa ilmanalassa kokeilisi niin alhaista lämpötilaa.
Kastelu: Kohtalainen. Ei kestä pitkäaikaista märkyyttä. Talvi kuivana.
Multa: Kaktusmulta, johon on lisätty esim. soraa ja mineraalipitoisia aineksia läpäisevyyden parantamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti