27.12.2011

Echinocereus

Arvelen kuvan kaktuksen olevan Echinocereus rayonesensis. Tosin tällä yksilöllä on 17 särmää, vaikka lajimääritelmän (van der Neer 2008) mukaan niitä kuuluisi olla 10 - 15. Jos lajinmäärittely on oikea, kukat tulevat olemaan voimakkaan tai tumman pinkit ja niissä on keltainen keskus. Kuvan kaktus ei ole vielä kukkinut. Se on 13.5 cm korkea ja ainakin 4-vuotias. Se on ollut minulla 2 vuotta. Kaikissa areoleissa ei ole kovin pitkiä keskipiikkejä, mutta siellä täällä törröttää n. 3 cm pitkiä, jäykkiä, tummapäisiä keskipiikkejä.
Hoito: Echinocereus-lajikkeita kehutaan kaktuskirjoissa, koska ne ovat käytännöllisesti pienikokoisia, mutta tekevät näyttäviä, värikkäitä kukkia. Hechtin (1994) mukaan Echinocereukset ovat helppohoitoisia. Echinocereus rayonesensis on kotoisin Meksikosta, missä se kasvaa kalkkikivimaassa. Laji rykelmöi, yksittäiset rungot ovat 12 - 28 cm korkeita. (Preston-Mafham 2007.)
Sijoituspaikka: Täysi aurinko, lämmin ja ilmava paikka. Talvi viileässä 5 - 10 C. 
Kastelu: Niukanpuoleinen, mutta lämpimällä säällä kohtalainen. Talvi kuivana.
Multa: Kaktusmulta, johon on lisätty tiilensiruja ja lecasoraa sekä hieman savea. Tällä tavoin yritetään jäljitellä kaktuksen luontaista mineraalipitoista, vähähumuksista kasvualustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti