8.12.2011

Mammillaria hahniana ssp. woodsii

Syn.: Mammillaria woodsii.
Teksti päivitetty 15.7.2012.
Preston-Mafhamien (1996) teoksessa myös Mammillaria brauneana muistuttaa tätä kaktusta, mutta M. brauneanan alaosa ei ole yhtä karvainen kuin tällä lajilla.
Hoito: Laji on kotoisin Meksikon Guanajuatosta. Se on pienikokoinen, 6 cm korkea ja 8 - 10 cm leveä (Hecht 1982); mammillarias.net-sivuston mukaan 5 cm korkea ja max. 8 cm leveä, mutta viljelyssä jopa yli 25 cm. Kuvan yksilö on noin 6-vuotias, 5.5 cm korkea ja 8.5 cm leveä. Se kukki 6-vuotiaana ensimmäistä kertaa. Voimakkaan pinkeissä kukissa on tummemman pinkki keskiraita. Hoidossa ei ole ollut ongelmia.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen ja lämmin, mutta ei kaipaa täyttä paahdetta. Puolivarjokin käy. Mammillariat eivät ole erityisen kylmänarkoja, joten ei haittaa, jos kesällä ulkona lämpötila käy esim. 4 C:ssä yön aikana. Talvi viileässä.
Kastelu: Niukanpuoleinen tai kohtalainen. Huomioi kasvin pieni koko. Talvi kuivana.
Multa: Kaktusmulta, johon voi lisätä tiilensiruja ja/tai lecasoraa läpäisevyyttä parantamaan varsinkin, jos kasvi asuu isossa yhteisruukussa. Kuvan yksilö asuu pesuvadissa kolmen muun Mammillarian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti