7.12.2011

Parodia magnifica

Hoito: Kotoisin Etelä-Brasiliasta. Ylemmän kuvan rykelmän päät ovat sinertäviä, alemman kuvan kaksi yksittäin kasvavaa yksilöä puhtaanvihreitä, mutta mielestäni molemmat ovat Parodia magnifica -lajin variantteja. Kukat ovat keltaiset, mutta yksikään kuvan kaktuksista ei ole vielä kukkinut. Yläkuvan rykelmä on 22 cm leveä. Siitä on poistettu yksi pää, joka oli haljennut liikakastelun takia. Se toipui leikkauksesta hyvin. Alakuvan yksilöt ovat halkaisijaltaan n. 15 cm. Laji on helppohoitoinen, koska se sietää kasvattajan virheitä ja tyytyy Pohjois-Suomessa tarjolla olevaan valoon.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen tai puolivarjo; ei täyteen paahteeseen. Saattaa tarvita varjostusta keväällä. Ei ole erityisen kylmänarka, mutta ei pidä kylmän ja kosteuden yhdistelmästä. Talvetus viileässä (6)7 - 10 C; toisaalta Slaban (1992) mukaan alle 10 C lämpötila yhdistettynä kosteuteen voi aiheuttaa sienitaudin, joka ilmenee tummina täplinä. Turvallinen talvipaikka on siis +10 ja kuiva ilma.
Kastelu: Kohtalainen. Saa olla melko tasainen kosteus, ei pitkiä rutikuivia kausia. Jos saa liikaa vettä, pää voi haljeta pystysuunnassa (samaan tapaan kuin Parodia leninghausii). Talvi kuivana.
Multa: Normaali kaktusmulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti