9.12.2011

Mammillaria

Oheisessa kuvassa on kaksi melkein samannäköistä Mammillariaa. En ole vielä tunnistanut, mitä lajia ne ovat. Vasemmanpuoleista arvelen Mammillaria magnimamma -lajiseksi; silloin sillä on vaaleankeltaiset kukat, kun se aikanaan kukkii. Tai kyseessä voi olla jokin seuraavista: Mammillaria carnea (kukat kalpean vaaleanpunaiset); Mammillaria compressa (kukat voimakkaan pinkit); Mammillaria karwinskiana (kukat vaaleanpunervaraitaiset). En tiedä vielä, ovatko kaktukset samaa vai eri lajia.

Vasemmanpuoleisen kaktukset mamillit ovat paljon suuremmat, piikit jykevämmät, nukkaa on mamillien päässä runsaasti ja niukemmin mammillien välissä. Oikeanpuoleisessa kaktuksessa nukkaa on enemmän mamillien välissä ja mamillit vaikuttavat menevät kierteisesti. Molempien kaktusten piikeissä on tummempi pää ja alin piikki on pisin. Molemmat tekevät versoja rungon alaosaan. Oikeanpuoleisessa on useimmiten 6 lyhyempää piikkiä ja yksi pitempi, joka vaikuttaa keskipiikiltä. Vasemmanpuoleisessa on 4 - 6 lyhyempää ja yksi pitempi piikki, joka joissakin areoleissa vaikuttaa keskipiikiltä, mutta ei kaikissa.

Hoito: Mammillarioiden tyypillinen hoito, kunnes laji selviää.
Sijoituspaikka:  Aurinkoinen, mutta ei tarvitse täyttä paahdetta. Talvi viileässä.
Kastelu: Niukanpuoleinen tai kohtalainen. Annettava kuivua kastelujen välillä. Talvi kuivana.
Multa: Kaktusmulta, johon lisätään tiilensiruja ja/tai lecasoraa läpäisevyyttä parantamaan. Mammillariat viihtyvät yhteisistutuksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti