14.12.2011

Mammillaria albilanata ssp. albilanata

Kuvan yksilö on noin 6-vuotias. Se ei ole vielä kukkinut. Se on 8 cm korkea, halkaisija 6 - 7 cm. Sivupiikkejä on noin 18 ja keskipiikkejä 2 - 4. Lajinmääritys perustuu siihen, että Mammillarias.net-sivuston mukaan lajilla on 2 - 4 keskipiikkiä. Lähikuvasta näkyy, että oikealla alakulmassa olevassa areolissa on 4 keskipiikkiä. Jos kyseessä olisi Mammillaria supertexta, keskipiikkejä olisi vain 2.
Hoito: Kaikki Mammillaria albilanata -lajikkeet ovat helppohoitoisia (Preston- Mafham 2007). Tämä laji kasvaa hitaasti eikä sitä saisi hoputtaa, koska silloin piikkien tiiviys ja muoto kärsivät (Mammillarias.net; sivulla viitataan Pilbeamiin).
Sijoituspaikka: Täysi aurinko. Kuvan yksilö on ollut kasvihuoneen lämpimimmällä ylähyllyllä. Ei ole kylmänarka, kestää lyhytaikaisesti jopa -4 C (Mammillarias.net); en kuitenkaan kehota tietoisesti jättämään alle 0 C lämpötilaan. Talvi viileässä n. 10 C.
Kastelu: Niukanpuoleinen jo senkin takia, ettei kasva liian nopeasti. Talvi kuivana.
Multa: Kaktusmulta, johon on lisätty tiilensiruja ja/tai lecasoraa läpäisevyyttä parantamaan. Yleensä Mammillariat viihtyvät yhteisruukussa, mutta tätä lajia pidän yksilöruukussa, koska silloin se on helpompi sijoittaa kaikkein aurinkoisimmille paikoille: kasvihuoneen ylähyllylle tai amppelitelineeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti