17.12.2011

Kaktusniksit osa 1

Kaktusten kuivattaminen

Jos kaktus jostakin syystä on saanut liikaa vettä ja pelkäät sen menehtyvän, voit yrittää kuivattaa sen multaa. Tässä konsteja:

1. Jos multa ei ole kovin märkää, voi riittää, että kaktuksen laittaa lämpimään ja kuivaan paikkaan. Esimerkiksi jos ulkona on sateista, ota kaktus sisälle. Tuulinen sää kuivattaa myös.
2. Jos multa on hyvin märkää, nosta kaktus varovasti pois ruukusta ja anna multapaakun kuivaa esim. sanomalehden päällä useita vuorokausia tai jopa viikko. Älä tällöin anna auringon porottaa kaktukseen. Kun multa on kuivunut, ruukuta kaktus takaisin. Jos on loppukesä tai syksy, älä lisää uutta multaa, ettei kaktus rupea kasvamaan.
3. Saunottaminen matalassa lämmössä käy keinoksi, jos kaktuksia on paljon. Olin juuri kolme päivää aiemmin kastellut kuvassa olevat kaktukset perusteellisesti, kun sää yllättäen muuttui sateiseksi. Nämä kaktukset olivat paikassa, jossa ne saivat vesikuuron niskaansa ennen kuin ehdin siirtää ne suojaan. Multa oli litimärkää. Pelkäsin, etteivät ne kestä kahta voimakasta kastelua muutaman päivän välein. Niinpä lämmitin niille saunan noin 40 asteeseen. Siellä ne saivat kuivatella muutamia tunteja, kunnes ruukut tuntuivat vähän kevyemmiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti