23.11.2011

Rhipsalis cereuscula

Syn.: Korallikaktus, coral cactus, rice cactus. Rhipsalis- ja Hatiora-lajit muistuttavat toisiaan.
Hoito: Helppohoitoinen ja nopeakasvuinen. Tätä epifyyttistä sademetsän kaktusta hoidetaan toisin kuin aavikkokaktuksia. Kukat ovat pieniä ja vihertävänvalkeita. Minun yksilöni eivät ole kukkineet.
Sijoituspaikka: Hajavalo tai puolivarjo. Ei pidä auringonpaahteesta. Pärjää itäikkunalla. Viihtyy huoneenlämmössä kesälläkin - minulla nämä ovat koko vuoden sisätiloissa. Sopii amppelissa tai seinäkorissa kasvatettavaksi. Talvetus viileässä tai huoneenlämmössä.
Kastelu: Tasainen kosteus. Pintamulta saa kuivahtaa, mutta ei kestä pitkiä kuivia kausia, kuten aavikkokaktukset. Kastelu kerran viikossa on sopiva. Kastellaan talvellakin, mutta niukemmin ja harvemmin kuin kesällä, varsinkin jos talvehtii viileässä.
Multa: Normaali kaktusmulta. Lannoittele kesällä. Kaktusta on helppo lisätä parin sentin mittaisista latvapaloista, joissa on 1 - 2 niveltä. Pidä multa kosteana esim. sumuttamalla, kunnes palaset lähtevät kasvuun. Lahjavinkki: Istuta palat mukiin, jossa on hauska naamankuva. Noin kolmen kuukauden kuluttua naaman ylle on kasvanut hassun näköinen "tukka". Ajan mittaan muki käy pieneksi, mutta "tukkaa" voi leikata, ja ainahan istutuksen voi tehdä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti