16.11.2011

Cleistocactus winteri

Kuvassa savimaljasta roikkuva yksilö. Lajinmääritys aiheutti päänvaivaa, koska piikitys on epätasaisempi kuin useimmissa nettilähteissä olevissa kuvissa. "Häntä" ei ole kädellä koettaessa pehmeän puuhkamainen, vaan selkeän piikkinen, eikä kukka ole lohenpunainen, vaan tummemman punainen. Särmiä on 14. Kaktus teki kaksi kukkanuppua loppukesällä 2011, mutta kesä loppui kesken - toukokuussa 2012 toinen nupuista puhkesi kukaksi. Van der Neerin (2008) mukaan Cleistocactus winterin synonyymi on Hildewintera aureispina, Preston-Mafhamin (2007) mukaan kyseessä eri laji.
Hoito: Helppohoitoinen. Versot kasvaneet reipasta vauhtia.
Sijoituspaikka: Tämä yksilö on poikasvaiheen jälkeen ollut kuuman aurinkoisella, lämpimällä paikalla. Talvetus viileässä.
Kastelu: Tämän yksilön kastelu on ollut niukanpuoleinen, koska se kasvaa niukkaa kastelua vaativien kaktusten seurassa. Todennäköisesti se kuitenkin ottaisi vastaan enemmän vettä, koska kasvuvauhti kova. Bolivialaiset lajit eivät yleensä ole herkkiä liikakastelulle. Talvi kuivana.
Multa: Tämä yksilö on kasvanut meksikolaisille ruukkukavereilleen räätälöidyssä mullassa eli kaktusmullassa, jota on köyhennetty humuksesta lisäämällä tiilenpalasia ja lecasoraa. Seuraavassa ruukutuksessa laitan sen kuitenkin ravinteikkaampaan multaan, koska kasvuvauhti on kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti