27.11.2011

Opuntia subulata

Syn. Austrocylindropuntia subulata; Pylväsopuntia
Hoito: Kotoisin Perusta, Boliviasta ja Argentiinasta. Helppohoitoinen ja nopeakasvuinen. Luonnossa voi kasvaa 4 - 6 m korkeaksi, mutta ruukussa jää reilusti alle metriseksi. Kuvan yksilö on kasvanut viidessä vuodessa pienestä pistokkaasta 26 cm korkeaksi ja siitä on jo otettu uusia pistokkaita. Laji kukkii vasta vanhemmiten, jos silloinkaan.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen, mutta ei tarvitse kokopäiväistä paahdetta. Totuta keväällä aurinkoon. Talvi viileässä, joskin pärjää myös huoneenlämmössä. Huoneenlämmössä talvehtiessa saattaa tehdä etiolaatiota eli hentoa talvikasvua; sellaiset versot voi poistaa keväällä.
Kastelu: Opuntioiden kastelu on niukanpuoleinen. Nopeakasvuinen, joten toisaalta ei pidä pitkistä rutikuivista kausista kesällä. Talvi kuivana. Jos talvehtii huoneenlämmössä, voit antaa pikku tilkkasen vettä muutaman kerran talven aikana.
Multa: Normaali kaktusmulta. Kuvan yksilö oli aluksi yhteisruukussa, mutta nopean kasvuvauhtinsa takia se söi kavereiltaan elintilan ja laitoin sen omaan ruukkuunsa.
Lisäys: Helppo lisätä pistokkaista. Anna pistokkaiden kuivahtaa muutama päivä ennen multaan istuttamista. Pidä multa kosteana esim. sumuttamalla mullan pintaa ja suojele pikkutaimia auringonpaahteelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti