28.11.2011

Opuntia chaffeyi

Tämä kaktus on ollut minulla vajaat viisi vuotta. Olin sille pitkään nyreissäni, koska olin määrittänyt sen Opuntia leptocaulis -lajiseksi ja mielestäni se kasvoi lajiinsa nähden väärällä tavalla. Sittemmin ymmärsin, että kyseessä onkin Opuntia chaffeyi ja sen kuuluukin näyttää tällaiselta. Kaktus on kotoisin Meksikosta.
Hoito: En ole vielä keksinyt, kuinka tätä kaktusta kuuluu hoitaa. Olen saanut sen pysymään hengissä ja se on kasvanut, mutta se ei tunnu juuri koskaan olevan tyytyväinen. Vaikka se on opuntia, se ei näytä pitävän auringonpaahteesta, vaan näyttäisi menevän vaaleaksi kovassa auringonpaisteessa. Vuosi sitten kaktus oli niin huonovointinen - löperö ja punertava - että pelkäsin jo menettäväni sen. Otin sen kesken kesän takaisin sisälle erikoistarkkailuun melko varjoisalle paikalle ja lämpimään. Se toipui. Viime kevään ruukutuksen jälkeen se oli pirteä koko kesän. Täsmennän hoito-ohjeita, kunhan itse opin sen hoidosta enemmän.
Sijoituspaikka: Puolivarjo. Yleensä opuntiat viihtyvät auringossa, mutta tämä yksilö on mennyt paahteessa vaaleaksi. Varjossa se on vihreämpi. Talvi viileässä.
Kastelu: Opuntioiden kastelu on yleensä niukanpuoleinen. Jos kaktus kesällä näyttää nuutuneelta, vaikka tiedät sen saaneen hiljattain vettä, tila voi aiheutua liikakastelusta. Älä kastele sitä enempää, vaan odottele rauhassa, josko se reipastuisi. Talvi kuivana.
Multa: Normaali kaktusmulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti