29.11.2011

Echinocereus longisetus v. delaetii

Syn.: Echinocereus delaetii, Cereus longisetus. Kaktuksella on pitkäkarvainen "turkki", joka huopuu kastuessaan. Turkin alta näkyy punertavia, lyhyempiä piikkejä. Vasemmanpuoleisessa versossa on 18 särmää. Älä sekoita lajia Cephalocereus senilis -lajiin eli vaarinkaktukseen. Kuvan yksilö on ollut minulla neljä vuotta. Rykelmän pisin verso on 8.5 cm korkea.
Hoito: Kotoisin Meksikosta, Coahuilasta. Echinocereukset ovat yleensä helppohoitoisia, mutta pitkäkarvaiset lajit ovat arempia märkyydelle eivätkä kuki niin helposti kuin lyhytpiikkiset echinocereukset. Viljelyssä laji yleensä kukkii vasta melko vanhana (Preston-Mafham 1996). Kukat ovat voimakkaan pinkit.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen tai täysi aurinko. Talvetus viileässä ja valoisassa. Tämä laji ei ole arka kylmyydelle.
Kastelu: Niukanpuoleinen. Talvi kuivana.
Multa: Kaktusmulta, johon on sekoitettu tiilensiruja ja/tai lecasoraa läpäisevyyttä parantamaan. Kuvan yksilö viihtyy arkajuuristen kaktusten yhteisvadissa, jossa sillä on kavereina Mammillaria microhelia, Notocactus buiningii ja Mammillaria bombycina. Em. kavereiden valovaatimukset tosin ovat erilaiset - ne eivät toivo täyttä aurinkoa, kuten E. longisetus v. delaetii, mutta aurinkoinen paikka näyttää pitäneen kaikki astian asukit tyytyväisenä.

1 kommentti:

  1. Hello from Germany. The plant on the picture isn't an Echinocereus. This is either Espostoa lanata or Espostoa nana. I'd prefer E. lanata. E. delaetii has much more stiffer hairs.

    Regards from Antje

    VastaaPoista