30.11.2011

Opuntia tuna

Hoito: Tämä kuuluu niihin kaktuksiin, jotka on helppo saada pysymään hengissä ja kasvamaan, mutta muutoin en ole mielestäni onnistunut hoitamaan sitä oikeaoppisesti, koska sen ulkonäkö on kärsinyt. Kuvan yksilö on hankittu vajaat viisi vuotta sitten vuonna 2007, jolloin se oli jo 18 cm korkea. Ylempi kuva on vuodelta 2008. Sittemmin kaktus on tehnyt niin paljon poikasia versojensa yläosaan, että versot ovat poikasten painosta kallistuneet maata kohti (ks. alempi kuva). Tällä hetkellä kaktus on vähän surullisen, rytöisen näköinen. En tiedä, pitäisikö poikaset poistaa - tippuvatko ne luonnossa maahan? Vai johtuuko poikasten runsaus hoitovirheestä - liiallisesta ravinteiden saannista tai liian lämpimästä talvetuksesta? Täsmennän hoito-ohjeita, kun itse viisastun.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen, mutta ei tarvitse täyttä paahdetta (tummanvihreän värin ja vähäpiikkisyyden perusteella). Talvi viileässä. Opuntiat eivät yleensä ole kylmänarkoja.
Kastelu: Opuntioiden kastelu on yleensä niukanpuoleinen. Talvi kuivana.
Multa: Normaali kaktusmulta.
Lisäys: Helppo lisätä poikasista, joita kaktus tuottaa enemmän kuin riittävästi. Tämänkin kaktuksen jälkikasvua on jo maailmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti