23.10.2011

Rebutia muscula

Syn.: Aylostera muscula.
Hoito: Kuten bolivialaiset kaktukset yleensäkin, tämäkin laji sopii hyvin Pohjois-Suomen olosuhteisiin. Kaikki rebutiat ovat aloittelijalle suositeltavia lajeja. Ne ovat pienikokoisia, helppohoitoisia ja kukkivat vähälläkin yrittämisellä. Valitettavasti niitä ei näe kukkakaupoissa usein, koska ilman kukkia ne eivät ole näyttävän näköisiä.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen. Talvi viileässä (min. 5 C).
Kastelu: Normaali kaktusten kastelu, kesällä parin viikon välein. Talvella kuivana.
Multa: Tavallinen kaktusmulta, jonka sekaan voi laittaa muutamia savikokkareita.
Lisäys: Helppoa. Tuottaa erittäin paljon poikasia, joista voi kasvattaa uusia kasveja. Poistin kuvan yksilöstä poikaset saadakseni sen kukkimaan. Se kukkikin, mutta teki sitten taas koko rungon pituudelta poikasia.

3 kommenttia:

 1. Onks mitään aloittelijoille sopivaa kaktua joka pärjäis Etelä-Suomessa? Kukkiva ois kiva. :) Ostin just sellasen rääkätyn kaktun jolla on ne tekosilmät :( (en siis tarkotuksella) ja ettiessäni hoitoohjeita törmäsin tähän sun blogiin. Ja nyt mietin että voisin ostaa sellasen rääkkäämättömän kaktun. Kiinnostuin nääs tästä kaktuilusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekosilmät kannattaa ottaa pois, arpi jää toivottavasti pieneksi :) Helpoiten kukkivat Rebutiat, Mammillariat sekä Echinopsis-lajit eli ns. vanhatpojat. Jos kukkamyyjä ei tunne lajeja, niin etsi kaktus, joka on muodoltaan pyöreähkö ja jossa on syylämäisiä nystyröitä. Vältä kaktuksia, joissa on ylipitkät koristeelliset piikit, ne ovat usein vaikeahoitoisempia kuin lyhytpiikkiset.

   Poista
  2. Juu irtoshan ne tekosilmät. Raukalla on nyt kaks kaljua länttiä ku ne silmät oli liimalla kiinnitetty. Eikun kaktusta metsästämään :)

   Poista