27.10.2011

Oreocereus

Syn.: Old man of the Andes, 'Andien vanha mies'. Lajinmääritys epävarma. Kuvan yksilö lienee Oreocereus trollii, Oreocereus celsianus tai Oreocereus hendrikseanus.
Hoito: Vuoristokasvi, kotoisin Andeilta (Peru, Bolivia, Chile, Argentiina). Hieman vaikeahoitoinen, vaatii erityishuomiota.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen. Tarvitsee raitista ilmaa ja suuria lämpötilaeroja: päivällä lämmintä, yöllä kylmää (melkein +0 C). Ei sovellu pelkästään huoneenlämmössä kasvatettavaksi. Talvi viileässä (7 - 15 C) ja kuivassa ilmanalassa.
Kastelu: Kohtuullinen. Sumuttele kaktusta iltaisin; kaktus uskoo kyseessä olevan vuorille iltaisin lankeava kaste. Talvella kuivana. Älä sumuta talvella.
Multa:  Tavallinen kaktusmulta, johon lisätään lecasoraa läpäisevyyden parantamiseksi. Juuret ovat heikot. Kuvan 30-senttisen yksilön juuret katkesivat, kun se kaatui ruukutuksen yhteydessä. Istutin sen kuvan turkoosiin ruukkuun erittäin läpäisevään multa-lecasoraseokseen. Laitoin kaktuksen alle puisesta köynnöskehikosta sahatun ristikon (ruukusta pilkottava vihreä puunpala). Ristikko ottaa kiinni ruukun seiniin sisäpuolelta ja estää kaktusta painumasta alaspäin. Kaktus jäi henkiin ja on kasvanut, mutta sen muoto ei ole enää yhtä symmetrisen kaunis kuin kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti