22.10.2011

Isolatocereus dumortieri

Hoito: Helppohoitoinen, nopeakasvuinen kasvi. Kotoisin Meksikosta, luonnossa voi kasvaa 15 m korkeaksi (Puupponen 1962; Smith 2006). Kuvan yksilö on noin 7-vuotias, korkeus 59 cm. Tämä yksilö kasvoi viime vuoden aikana 14 cm. Jos tahtoo nopeasti järeän, suuren kaktuksen, tämä laji on hyvä valinta.
Sijoituspaikka: Valoisa, aurinkoinen. Tällaiset ruohonvihreät, vähäpiikkiset kaktukset eivät pidä kokopäiväisestä auringonpaahteesta. Etenkin keväällä, talvilevon jälkeen, on varottava ettei nuoriin kaktuksiin tule palovammoja. Sileä pinta on altis sienitaudeille, joten viisainta on ottaa kaktus sisälle ajoissa ennen syksyn sadekautta ja muutenkin varjella sitä liian kostealta ilmalta. Talvi viileässä paikassa, jossa on kuiva ilma.
Kastelu: Normaali kaktusten kastelu. Rungon tasainen kasvu edellyttää hallittua kastelua ja valonsaantia. Talvi kuivana.
Multa: Tavallinen kaktusmulta. Jos haluat kaktuksen kasvavan koko voimallaan, ruukuta se muutaman vuoden välein tilavaan ruukkuun uuteen multaan. Samaan ruukkuun ei kannata laittaa muita, pienempiä lajikkeita, koska niiden juuristo ei kestä niin suuria määriä vettä kuin tämä jätti tarvitsee. Tämän yksilön juurella yritteli monta kaktusta ja mehikasvia, mutta kaikki kuolivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti