5.1.2012

Mammillaria rhodantha

Mammillaria rhodanthan keskipiikit voivat olla kellertävät tai punaiset, kuten tällä yksilöllä. Kuvan yksilö on ollut minulla 4 - 5 vuotta. Se on nykyisin 11 cm korkea ilman piikkejä, muodoltaan pallomainen, vain lievästi pidentynyt. Keskipiikkejä on 4 - 6, sivupiikkejä noin 16.
Hoito: Helppohoitoinen. Kuvan kaktuksesta ei ole ollut pienintäkään vaivaa ja se on kukkinut uutterasti joka vuosi.  Laji on kotoisin Meksikosta.
Sijoituspaikka: Aurinkoinen ja lämmin, mutta ei tarvitse täyttä paahdetta. Mammillariat eivät ole kylmänarkoja, joten ei haittaa, jos lämpötila yöllä käväisee esim. +4 C:ssä. Talvi viileässä.
Kastelu: Mammillarioiden kastelu on kohtuullinen tai niukanpuoleinen. Vettä voi helteillä antaa runsaastikin kerralla, mutta sitten on oltava ainakin parin viikon tauko kastelussa, kunnes multa varmasti ehtii kuivahtaa kastelujen välillä. Talvi kuivana.
Multa: Normaali kaktusmulta, johon voi lisätä tiilisoraa ja/tai lecasoraa läpäisevyyttä parantamaan. Mammillariat viihtyvät yhteisistutuksissa kavereiden kanssa, toisten Mammillarioiden seurassa. Astian ei tarvitse olla kovin syvä; matalahko pesuvati tms. kuivuukin nopeammin ja vähentää liikakastelun vaaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti