8.1.2012

Kaktuskokoelmat osa 8

Kotipuutarha-lehdessä 1/2012 asikkalalainen kaktusharrastaja kertoo kookkaista, iäkkäistä kaktuksistaan. Artikkelissa on kuva muun muassa Echinopsis oxygona -rykelmistä, joissa on kymmeniä valkoisia kukkia. Kateus iski! Voin vain kuvitella ihanan kaktuksenkukantuoksun hänen viljelmällään. Etelä-Suomessa on paremmat kasvuolosuhteet kuin täällä pohjoisessa, se pitää vain hyväksyä. Mutta ehkä minulla on yhtä hienoja rykelmiä parinkymmenen vuoden kuluttua?

Joistakin kaktuksenhoito-ohjeista olen samaa mieltä kuin tämä kasvattaja. Kaktusten kannalta tosiaan on hankalaa, jos sää sahaa aurinkoisen ja sateisen välillä. Minun mielestäni hankaluutena siinä on se, että aurinkoisella säällä hoitaja herkästi kastelee kaktukset, mutta ne eivät sitten kuivu, jos sää muuttuu sateiseksi. En tiedä stressaako säänvaihtelu kasveja muuten.

Mullanvaihtoa kyseinen kaktustenkasvattaja ei pidä tärkeänä, jos kaktuksia lannoittaa. Tästä olen eri mieltä. Minusta kaktusten mullanvaihto on aika mukavaakin, vaikka eihän siinä piikeiltä välty. Tosin isoille kaktuksille multaa ei tarvitse vaihtaa joka vuosi, ja hänen kaktuksensa ovat isoja. Kai minäkin harvennan mullanvaihtoa hoidokkieni kasvaessa.

Artikkeli:
Outi Tynys: Mullanvaihto on turhaa! Kotipuutarha 1/2012 s. 36 - 39

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti