29.5.2012

Pinkki kaunotar

Oheisen kuvan Echinopsis (en tiedä tarkkaa lajia) on ollut minulla vuodesta 2007. Se on kukkinut kolmesti, aina yhtä tyrmäävän ihanasti. Kukka on noin omenan kokoinen, vaaleanpunaiseksi "liukuvärjätty". Tuoksu on mieto, ei hyvän- eikä pahanhajuinen.


Merkintöjeni mukaan kukinta tapahtui ensimmäisenä vuonna huhti-toukokuussa, sitten heinäkuun alussa ja nyt tänä vuonna toukokuun lopulla. Kaktuksen kokoon nähden jättimäinen kukkanuppu kehittyy nopeasti, noin viikossa. Kukka kestää päivän, pari - ensin kukan väri haalistuu, sitten se lakastuu, ja vantteralta näyttävä kukkavarsi kuihtuu ohueksi rangaksi, joka putoaa pois. - Jälkihuomautus: 3.7.2012 kaktus kukkii taas, nyt peräti kahdella kukalla, vain reilu kuukausi edellisen kukinnan jälkeen. Kaktuksen vähäpätöiseen kokoon ja ruukun pienuuteen nähden se on huima saavutus.

3 kommenttia:

 1. Hei! Voisitko tunnistaa minulle muutamia kaktuksia sähkopostilla, lähettäisin sinulle kuvat? Olisin kiitollinen avustasi. Sillä haluaisin hoitaa kaktuksiani oikein. Jos voisit auttaa lähetä sähköpostiosoitteesi osoitteeseen:murususa(at)gmail.com
  T. Kaktusten ystävä.

  VastaaPoista
 2. Moikka =) Sun blogia on ollut tosi kiva lukea ja siitä on saanut paljon hyödyllistä tietoa. Mulla olisi muutama kysymys koskien omia kaktuksiani, olen vasta aloittelija joten tarvisin vähän neuvoja :D

  Elikkä mulla on siis kuusi kaktusta: mansikkakaktus, joulukaktus, jonkinlainen mammillaria, siinä on piikkien tyvessä valkoista nukkaa tai karvaa ja osa piikeistä on suoria, osa koukkumaisia. Sitten on kolme kaktusta joista en ole aivan varma, yhden purkissa luki "grussoni geel", anopinjakkara? Sitten on seitsemänvuotias pylväskaktus jonka uskoisin olevan pilosocereus pachycladus. Viimeinen kaktus on aika pyöreä, siinä on pieniä suoria piikkejä varsinkin yläosassa ja koko kaktus on pitkän valkoisen karvan peitossa.

  Kysymykseni koskee siis kaktuksien ulkona pitoa. Miten nämä lajit pärjäävät ulkona? Pärjäävätkö paahteessa vai kannattaako laittaa varjoiseen paikkaan? Taitavat olla tällä hetkellä Itäseinustalla johon aurinko paistaa suurimman osan aikaa päivästä aika kuumastikin. Luin blogistasi että pilosocereus on kylmänarka, mikähän on alin lämpötila mitä kasvi sietää? Asun Oulun lähettyvillä.

  Olisi ihana jos ehtisit vastailla! Sähköpostini on julii0292@hotmail.com.

  VastaaPoista
 3. Hei! minulla on tuo sama kaktus jota olet epäillyt oxygonaksi, mutta olisin kiinnostunut tästä kaktuksesta. Myytkö poikasia?

  VastaaPoista