20.3.2012

Kevätpuuhia

Kaktusten siementen viljely-yritykseni ei mennyt niin kuin Strömsössä: vain yhteen ruukkuun ilmaantui yksi ainoa pieni taimi (kuvassa). Saa nähdä selviytyykö se. Luultavasti astiat olivat liian varjoisalla paikalla enkä muutenkaan noudattanut Puupposen ohjeita tarpeeksi tarkasti. Olisi pitänyt olla saviruukut ja lasi päällä, ei muoviastioita ja kelmu päällä.
No, mihinpä ne kaktuksenpoikaset olisin laittanutkaan, kun jo ennestään on tilanahtautta - jo tusina kaktusta on tänä keväänä lähtenyt uuteen kotiin tilanpuutteen takia. Ehkä silti yritän siementen viljelyä uudestaan keväämmällä, ihan uteliaisuudesta.

Onneksi kaktuksenviljelijän itsetuntoni pelastuu uskollisten kevätkukkijoiden ansiosta. Pikkuinen, vain 5 cm läpimittainen Rebutia deminuta (?, kuvassa vasemmalla) pukkasi nuput alulle kaktuksista ensimmäisenä heti talvilevolta lämpimään päästyään. Myös Rebutia senilis -kaktuksissa on nuppuja.

Mammillaria backebergii ssp. ernestii -kaktusrykelmän (alakuvassa) jokaista päätä ympäröi nuppuseppele. Tarvitaan enää muutamia aurinkoisia päiviä, niin kukkaloisto on taattu.

1 kommentti:

  1. Näin keväällä tekee mieli piilottaa siemenet multaan ja katsoa itääkö ja voi sitä riemua kun se onnistuu. Ja noin intohimoinen kaktusten kasvattaja kylvää niitä kaktuksen siemeniä ja ilo on varmaan paljon suurempi. Luulisin noiden siemenestä kasvattaminen olevan paljon vaikeampaa.
    Onnea uudelle yritykselle auringon suosiollisella avustuksella.

    VastaaPoista