14.2.2012

Kaktuskokoelmat osa 12

Omat kaktuskokoelmani ennen ja nyt

Monissa kaktuskirjoissa varoitetaan, että "when the cactus bug bites, there's no cure". Eli ken kaktukseen tarttuu, se kaktuksiin hukkuu.

Ylemmässä kuvassa on kaktus- ja mehikasvikokoelmani vuonna 2006. Valkeassa ruukussa on hopeapylväskaktus sekä poikasia. Punakirjavassa saviruukussa on rahapuu, sen takana Opuntia neoargentina. Vihreässä ruukussa on vanhanpojan pistokas sekä Echinopsis subdenudata ja Opuntia microdasys. Turkoosissa ruukussa on Rhipsalis cereuscula.

Alempi kuva on otettu viisi vuotta myöhemmin. Kaktuskokoelma on täysin ryöstäytynyt käsistä. Viime vuonna annoin pois 30 - 40 kaktusta tilanpuutteen takia, mutta muutaman pikku kaktuksen olen sortunut sen jälkeen ostamaan, ja kaikki kaktukset kasvavat minkä kerkiävät. Uusia kaktuksia tekisi mieli ostaa, koska olisi mukava nähdä uudenlaisia kukkia. Lisäksi pitkäjänteisen kasvatuksen tuloksen näkeminen on palkitsevaa.

Be warned!

2 kommenttia:

  1. Sinulla näyttää olevan hieno kokoelma. Itsellä ei ole kuin muutama kaktus tällä hetkellä. Olen kyllä aina jonkun kaktuksen omistanut, mutta ovat vaihtuneet, koska en ole osannut hoitaa. Nämä jotka nyt omistan ovat olleet jo muutaman vuoden, jospa vähitellen opin näidenkin kasvatuksen salat. Kukkia niihin en kylläkään uskalla odottaa ja ei ne taida kovin nuorina kukkiakkaan.
    Tilahan se on sellainen este, kun hurahdin noihin orkideoihinkin, mutta voinhan sellaisen pienen kokoelman yrittää kerätä molemmista.

    Kiitos tästä blogista, se tuo mukavasti kaktukset tutuiksi!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tykkäät! Jotkut kaktukset kukkivat jo muutaman vuoden iässä. Varmimmin kukkasatoa on odotettavissa, jos ostaa pallomaisen kaktuksen (mm. Rebutiat, Mammillariat) ja epätodennäköisiä kukat ovat, jos ostaa pilarimaisen kaktuksen. Olennaista on valo + viileä ja kuiva talvi + mullan kuivahtaminen kastelujen välillä.

    VastaaPoista