14.4.2013

Eteläikkunan kaktukset

Tilanpuutteen takia luovuin keväällä 2013 suuresta osasta kaktuksistani. Niitä on kuitenkin vielä jäljellä useita kymmeniä.

Osa kaktuksista sai uuden kodin vanhainkodin eteläikkunalta (kuvassa). On ollut opettavaista nähdä, miten erilaiset olosuhteet siellä on kuin omilla länsi- ja itäikkunoillani.

Eteläikkunalla kaktukset ovat kukinta-aikataulussa pari viikkoa edellä länsi-ikkunaan verrattuna. Eteläikkunalla vedentarve on huomattavasti suurempi kuin länsi-ikkunalla.

Kaikki kaktukset eivät sovellu eteläikkunalla pidettäviksi. Vähäpiikkisille, heleänvihreille kaktuksille eteläpuolen aurinko on liian armoton, ainakin keväällä. Onneksi vanhainkodissa on myös länsi-ikkunoita sekä kaihtimilla varjostettuja eteläikkunoita - ne vastaavat länsi-ikkunoita. Kuvassa olevat Mammillaria-lajikkeet ovat tiheäpiikkisiä ja soveltuvat eteläikkunalle, kunhan kastelu on riittävää. Kukinta kertoo, että olo on hyvä.

2 kommenttia:

  1. Olen fanaattinen kaktusharrastaja Espoosta. Haluan antaa sinulle tunnustusta kerrassaan upeasta ja hyvin monipuolisesta kaktussivustosta, joka sisältää todella paljon hyödyllistä ja yksityiskohtaista tietoa!

    VastaaPoista
  2. On kyllä hieno blogi. Kiitos. Ystäväni suositteli minulle kasveja/niistä bloggaamista harrastukseksi, koska tarvitsen mielekästä aktiviteettia. Eli jos tilanpuute iskee, olen valmis hakemaan näin oululaisena ylimääräisiä pois.

    VastaaPoista